OBS Beukenlaan
Image default
Zakelijk

Doe uw inkomstenbelasting

Het is belangrijk om elk jaar je belastingaangifte te doen. Je betaalt namelijk per maand een premie en loonheffing over je loon, uitkering of pensioen. Vervolgens doe je hier aangifte over van het afgelopen jaar. De Belastingdienst checkt dan of je genoeg betaald hebt of zelfs te veel. Het is raadzaam om altijd een belastingaangifte te doen, het kan namelijk ook zijn dat je geld terug krijgt van de overheid!

Belastingaangifte doen

Elk jaar kun je vanaf maart beginnen met je belastingaangifte. Je hebt hiervoor de tijd tot en met april. Je krijgt meestal een brief in het begin van het jaar en je moet je belastingaangifte voor 1 mei indienen. Uitstel nodig? Dan kun je dit aanvragen. Als je hier akkoord op hebt gekregen, mag je jouw aangifte indienen tot september. Betaal je te laat, zonder uitstel gevraagd te hebben, dan kan de Belastingdienst een boete geven.

Waarom moet dit?

Belastingaangifte is voor iedere Nederlander verplicht. Belasting is er in indirecte belasting en directe belasting. BTW en accijnzen betaal je bijvoorbeeld direct. Inkomstenbelasting is anders, want je betaalt een voorheffing. Vervolgens wordt dan gekeken of je te veel of te weinig hebt betaald. Belastingaangifte doen kan lonen. Daarnaast kan het lonen als je gebruik maakt van aftrekposten of als je als jongere een bijbaan hebt.

Hoe werkt het?

Belastingaangifte doen is in principe zo geregeld. Download de app van de belastingdienst en log in via je DigiD. Alles is al voor je ingevuld, maar het is aan jou om alles te checken. Ook kun je de belastingaangifte doen via de website. Daarnaast kun je ook altijd de ficus om hulp vragen, want de fiscus heeft vaak alle gegevens en weet alle regels, waardoor je misschien wel meer voordeel haalt dan dat je het zelf zou doen. Zorg er voor dat je alle gegevens bij de hand hebt zodra je begint met je belastingaangifte zodat je goed kunt checken of de belastingdienst alles goed heeft ingevuld.

Belasting aangifte via accountantskantoor Utrecht

Woon je in Utrecht en kun je wel wat hulp gebruiken bij de Belastingaangifte? 4-Vision is een accountantskantoor in Utrecht. U kunt met al uw vragen daar terecht en zij helpen je graag verder met het doen van je belastingaangifte. Zij helpen niet alleen particulieren maar ook ondernemers, dus doe er je voordeel mee.

https://www.4-vision.nl/