OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Waar maak je een extra kamer in huis?

Soms sluit een woning niet meer aan de woonwensen. Er is bijvoorbeeld een kleintje bij gekomen of twee kinderen die voorheen prima samen op één kamer konden slapen, zijn nu toe aan een eigen plekje. Het kan ook zijn dat je thuis moet werken en geen rustige plek hebt nu in huis, om dat te kunnen doen. Dan kan een extra kamer handig zijn. Wat zijn dan de opties? Lees het hier.

Zolderkamer

Vaak is de zolder nog een loze ruimte die verbouwt kan worden. Denk bij een zolderkamerverbouwing goed aan wie er komt te slapen. Zorg voor een goed veiligheidshek en een vaste trap. Is de zolder bedoelt als kantoor? Dan kun je wellicht ervoor zorgen dat je het bureau lekker bij een raam hebt. Misschien is een vergroting of het toevoegen van een dakkapel wel fijn. Denk dan ook aan de eventuele vergunning die daarvoor nodig is. Nog een aandachtspunt is dat er mogelijk asbest kan zijn op zolder. Zeker als je ook van plan bent om zonnepanelen op het dak te leggen, is dat een belangrijk punt om helder te hebben.

Uitbouw beneden

Soms is een uitbouw beneden handig. Zeker als je van plan bent om lang in je woning te blijven. Mogelijk kun je dan namelijk later gelijkvloers wonen. Niet zo’n gek idee toch? Denk bij de uitbouw beneden goed aan het uitzicht.

Ruimte opdelen

Een ander optie is om een ruimte op te delen in twee kamers. Als er een hele grote slaapkamer is, kun je daar met een tussenwand misschien twee slaapkamers van maken. Let wel op waar dan de extra deur moet komen, in verband met het trappengat.

Ruimte opdelen kan heel erg benauwend werken. Ben je bang dat het krap wordt? Denk dan na over hoe je de ruimtes, ruimer kan doen lijken. Ook meubels met dubbele functies kunnen zorgen dat je meer ruimte overhoudt.

Bouwafval container huren

Wat je ook doet, vergeet niet een bouwafval container te huren. Bij het creëren van een extra kamer komt er bouwafval vrij. Door een bouwafval container te huren, op tijd, voorkom je irritatie. Zowel binnenshuis als buitenshuis. Een bouwafval container huren zorgt ervoor dat het overal netjes blijft. Daarbij kun je de bouwcontainer ook in verschillende maten kopen. Zo krijg je een bouwcontainer van 9m3, maar ook van 6m3. Denk hier goed over na voordat je een container huurt. 

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/bouwafval-container-huren/