OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Hond plast in huis

Hond plast in huis

Er zijn maar weinig dingen die de geweldige band tussen u en uw hond kunnen verstoren. Als uw goed getrainde volwassen hond uw huis echter als zijn persoonlijke toilet gebruikt, kan dit erg frustrerend zijn, maar boos worden is niet het antwoord. Het binnenshuis urineren bij honden ligt vaak buiten hun macht en kan verschillende onderliggende oorzaken hebben. Uw hond plast in huis en dit kan veroorzaakt worden door gezondheidsproblemen. Denk aan diabetes, pijn bij het hurken of het optillen van het been om te plassen, geïnfecteerde blaas of urinewegen, blaasstenen, nier- of leverziekte, tumoren, de ziekte van Addison, problemen met de bijnieren, darmparasieten, cognitieve problemen veroorzaakt door dementie of een andere aandoening.

Help uw hond met Adaptil of Zylkene

Binnenshuis plassen kan ook te wijten zijn aan stress en angst, meestal door harde geluiden, verandering van plaats, te veel water drinken en/of vaker moeten plassen dan hij wordt uitgelaten. Het is daarnaast mogelijk dat uw hond zijn territorium binnenshuis markeert. Dit kan voorkomen, wanneer uw huisdier zich bedreigd voelt door de komst van een ander huisdier. In andere gevallen kan overmatige opwinding ervoor zorgen dat de hond de controle over de blaas verliest. Dit gebeurt vooral bij jonge honden. In bovenstaande gevallen kan het verstandig zijn Adaptil of Zylkene aan uw hond te geven, een middel dat uw hond helpt te kalmeren.

Hond plast veel? Ga langs de dierenarts

Uw hond plast veel of plast in huis? Laat hem dan eerst door een dierenarts onderzoeken om mogelijke onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten. Als blijkt dat uw hond aan een gezondheidsprobleem lijdt, is de kans groot dat, nadat de aandoening is behandeld en de hond beter is, hij zichzelf niet meer op ongepaste wijze ontlast in huis.

https://dierenzaakxl.nl/