OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Snurken

Snurken kan vervelend zijn

Snurken is een veel voorkomend probleem dat ontstaat tijdens het slapen. Het ontstaat als gevolg van een gedeeltelijke blokkade van de luchtweg. Niet iedereen snurkt hetzelfde. Zowel in het geluid als klank kan het per persoon verschillen. Wanneer we gaan slapen, verslappen de spieren in het lichaam. Dat geldt ook voor de tong dat ook een spier is. Doordat de tong in de luchtweg zakt, zal deze geblokkeerd worden. Door het kleiner worden van de luchtweg ontstaan er trillingen. Deze trillingen zorgen nu voor zagend of brommend geluid. Dat noemen we het “snurken”. Is het volume van het snurken hoog dan kan dat problemen opleveren voor de persoon die naast u ligt. Wilt u van het snurken afkomen dan kunt u zich daarvoor laten onderzoeken. Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom er gesnurkt wordt.

Hoofdkussens zijn belangrijk voor een goede nachtrust

Wanneer u gaat slapen op een hoofdkussen dat niet geschikt voor u is, zal dat zeker niet bijdragen om het snurken te verminderen. Er zijn kussens voor zij-, rug- en buikslapers. U moet er altijd voor zorgen dat het kussen geschikt is voor de slaaphouding die u heeft. Als zijslaper moet u gebruik maken van een zijslaper hoofdkussen. Het zijslaper hoofdkussen zal ervoor zorgen dat u in de ochtend uitgerust wakker wordt, zonder nekklachten. Wanneer u tijdens de slaap niet vaak verdraait moet u gebruik maken van een vormvast hoofdkussen. Het vormvast hoofdkussen zal ervoor zorgen dat uw hoofd de hele nacht de maximale ondersteuning heeft.

Een goed matras

Naast een goed hoofdkussen dat u moet gebruiken is ook het matras van grote invloed op uw slaapgedrag. Wanneer u licht van gewicht bent, is het gebruik van een zacht matras aan te raden. Het matras moet u comfort en ondersteuning bieden. Een zacht matras is over het algemeen bedoeld voor personen tot ongeveer 65/70 kilogram. Een matras moet voldoende steun bieden voor de onderrug. De houding tijdens het slapen is van grote invloed op het snurkgedrag van de slaper. Laat u daarom goed voorlichten bij de aanschaf van de juiste kussens, matrassen en alles wat u nodig heeft om heerlijk te kunnen slapen. Ga daarvoor naar de website: Dekbedenzo.nl. Heeft u vragen, aarzel dan niet om ze te benaderen. U zult de juiste antwoorden krijgen op de door u gestelde vragen.

https://dekbedenzo.nl/