OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

HSS boren

Enkel met een HSS boor vlot door metaal boren

Hoe boort u het best in metaal

Boren in metaal is een karwei die enige expertise vereist. Zeker als het over een hardere metaalsoort gaat. Om te beginnen mag u niet te snel boren. Gebruik dan ook steeds een laag toerental. Wil u te snel gaan, bestaat de kans dat uw boor bot wordt of zelfs afbreekt. Verder moet u ook steeds een veiligheidsbril opzetten. Rondvliegende staalsplinters kunnen namelijk ernstige schade aan uw ogen veroorzaken. Tenslotte moet u natuurlijk een geschikte boor gebruiken, de zogenaamde metaalboor. Dit type boor herkent u aan de scherpe punt. Metaalboren zijn gemaakt van High Speed Steel (HSS) of snelstaal. Dit materiaal is uiterst geschikt om door metaal te snijden aangezien het erg heet kan worden, zonder dat het begint te smelten!

Verschillende HSS boren

Bent u op zoek naar een metaalboor, moet u bij Borenkopen zijn. Deze specialist in boren zal u bijstaan tijdens uw zoektocht naar een geschikt metaalboor. Er bestaan namelijk enorm veel HSS boren. Niet elke boor is geschikt voor elk metaal. Zo hebt u bijvoorbeeld de HSS-R en de HSS-S metaalboor voor een allround gebruik en de RVS boor voor de hardere metalen. Alle HSS boren hebben zo hun eigen kenmerken en eigenschappen. Borenkopen geeft u dan ook graag professioneel advies, zodat u een geschikte boor voor uw werkzaamheden uitkiest.

Handige metaalborensets

Borenkopen beschikt over een enorm aanbod aan metaalboren. Daarnaast bieden ze ook verschillende metaalborensets aan. Het grote voordeel van een metaalborenset is dat u meteen alle mogelijke puntmaten binnen handbereik hebt, zodat u op geen enkel moment voor verrassingen komt te staan. Dankzij het professionele advies en het uitgebreide assortiment van Borenkopen verlopen uw werkzaamheden dan ook steeds vlot en wordt elk project tot een goed einde gebracht!

https://borenkopen.nl/