OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Kan een bord in de oven?

Kan een bord in een oven gebruikt worden?

Je zou je af kunnen vragen of je een bord in de oven kunt plaatsen? In principe is een servies bord niet gemaakt om in een oven te plaatsen. Kan een bord in de oven is afhankelijk van waarvoor je hem in de oven wilt gebruiken. Kan een bord in de oven kun je nagaan aan het logo dat onder op het bord moet staan. Hierop kun je dan duidelijk zien of het een bord is dat je in een oven kunt gebruiken. Niet alle borden zijn van een logo voorzien. Dat wil altijd nog niet zeggen dat je je bord niet voor een oven of magnetron kunt gebruiken.

Een bord in een microgolf plaatsen.

Een bord in een microgolf gebruiken is niet altijd mogelijk. Niet alle borden zijn geschikt voor een magnetron. Omdat een magnetron een andere manier gebruikt om voedsel te verwarmen dan een oven kan dat gemakkelijk schade aan de borden veroorzaken. Wanneer je bord niet voorzien is van een magnetron-logo dan is het niet verstandig om hem in een magnetron te gebruiken. Niet alle borden gaan stuk in een magnetron ondanks dat ze niet voorzien zijn van het logo. Wanneer je twijfelt, moet je hem zeker niet in een magnetron gebruiken, omdat daar zelfs het apparaat stuk van kan gaan.

Wat zijn luxe borden en serviessets?

De benaming luxe borden geeft al aan dat je niet met gewone alledaagse borden te maken hebt. Luxe borden zijn vaak voorzien van bijvoorbeeld gouden afwerkranden en mooie afbeeldingen op het bord. Ze worden vooral gebruikt bij huwelijksfeesten, speciale diners, kerstmis en verjaardagen. Luxe borden met gouden afwerkranden moeten met zorg behandeld worden. Ze mogen niet in een afwasmachine worden schoongemaakt, maar ook niet in een oven of magnetron geplaatst worden. Voor een speciale gebeurtenis kun je een luxe serviesset kopen. Je zou een luxe serviesset kunnen gebruiken bij een diner of een andere speciale gebeurtenis. Je moet niet een luxe serviesset kopen wanneer je het nooit gaat gebruiken. Er zijn er die een luxe serviesset kopen om het op te bergen in een vitrinekast om er dagelijks mee te pronken. Dat is natuurlijk mooi, maar alleen daarvoor zo’n luxe serviesset kopen is niet de opzet.

https://serviesxl.nl/