OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Informatie over een klein bedrijf starten: van tijdregistratie tot verpakkingsmateriaal

Ben jij van plan om binnenkort een klein bedrijf te gaan starten? Het is natuurlijk altijd goed om je dromen en passie te volgen! Er komen wel veel zaken kijken bij het starten van een eigen onderneming, maar laat je er zeker niet door tegenhouden. In deze blog geven we meer informatie over hoe je een klein bedrijf start.

Tijdregistratie

Het is heel belangrijk om als ondernemer een juiste tijdregistratie bij te houden. Zo krijg je namelijk inzicht in het aantal uren dat je werkt. Als je een eigen bedrijf start doe je dit in de meeste gevallen vanuit passie. Zeker in het begin zul je wellicht relatief meer uren werken dan het geld wat er binnenkomt. Maar toch is het bijhouden van tijdregistratie belangrijk, omdat je zo beter een planning kunt maken.

Verpakkingsmateriaal

Als je spullen gaat verzenden, is het hebben van verpakkingsmateriaal een must. Met verpakkingsmateriaal kun je de stijl van jouw onderneming naar buiten brengen. Tip: voeg een persoonlijke bedankje toe bij iedere bestelling. Een lach op het gezicht van de klant is gegarandeerd!

Website en social media

Zorg dat jouw onderneming zichtbaar is. Dit kun je doen door een website te bouwen en door gebruik te maken van verschillende social media kanalen. Onderzoek op welke kanalen je doelgroep actief is, zodat je weet op welke kanalen je jouw berichten moet plaatsen. Een goede zichtbaarheid zorgt ervoor dat mensen weten wie je bent en je in de toekomst sneller gaan herkennen.

https://keeping.nl/tijdregistratie