OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Lekker genieten in Breda

Nederland kent vele leuke plaatsen, waaronder ook Breda. Zeker voor een weekendje weg, is vakantie in eigen land superleuk! Benieuwd naar wat Breda bijvoorbeeld allemaal te bieden heeft? Dan is het handig om verder te lezen. Hier lees je onder andere wat er zoal te beleven is in Breda.

Historie ten top

Veel mensen komen in Breda om de graftombes van Engelbrecht I van Nassau en Johanna van Polanen te bekijken. Het is een indrukwekkende graftombe gelegen bij de kooromgang tegenover de Prinsenkapel. Daar vind je nog vele andere graftombes van andere historisch zeer bekende figuren. Al met al een hele bijzondere bezienswaardigheid.

Het Spanjaardsgat

In Breda vind je ook het zogenaamde Spanjaardsgat. Het Spanjaardsgat is een waterpoort. Deze poort is een overblijfsel van een vesting ter bescherming van het kasteel van Breda. De poort was er om het teveel aan water af te voeren naar de slotgracht. Aan beide zijden van de poort staan torentjes. De Granaattoren en de Duiventoren. Hier worden jaarlijks Spanjaardsgat concerten gegeven.

Shoppen

Wil je ergens winkelen waar je ook veel historische elementen terugvindt? Dan is winkelplein ’t Sas ook bijzonder leuk. Er zijn ook diverse sfeervolle terrasjes om even tot rust te komen van het winkelen. Hier kun je genieten.

Rijschool Breda

Een ludieke manier om Breda te leren kennen, is door les te nemen bij rijschool Breda. Met een les bij een rijschool Breda leer zo op een bijzondere manier de stad kennen. De instructeur zal je vast nog leuke dingen over Breda kunnen vertellen.

Wat je ook kunt doen is meedoen met een fietstocht of stadwandeling in Breda. Wist je trouwens dat Breda ook interactieve stadswandelingen aanbiedt? Een leuke manier om de stad zo beter te leren kennen. Ben je daarna moe? Dan kun je natuurlijk altijd genieten op één van de leuke terrasjes die Breda rijk is.

http://www.rijschoolviabreda.nl/