OBS Beukenlaan
Image default
Onderwijs

Loopt je kind achter in de ontwikkeling, denk eens na over educatief speelgoed

Sommige kinderen kunnen wat langer doen over bepaalde ontwikkelingen of hebben moeite met bepaalde vaardigheden. Dit is heel normaal en komt vaker voor dan we misschien denken. Omdat er veel kinderen bepaalde vaardigheid achterstanden hebben, worden er veel verschillende soorten speelgoed ontworpen en die kinderen te helpen. Zo heb je dus veel educatieve hulpmiddelen zoals kauwkettingen, Tangle Toys en andere soorten Tangles. Kauwkettingen zijn speciale kettingen die je voor kinderen die veel kauwen, bijten of sabbelen op bijvoorbeeld kleding, potloden of speelgoed. De kettingen zijn van speciaal materiaal gemaakt die niet schadelijk zijn voor het kind maar wel het kauwen, bijten of sabbelen kunnen stimuleren en helpen. Kinderen die op objecten kauwen, sabbelen of bijten doen dit vaak om zich te kunnen concentreren of prikkels te kunnen verwerken. Zo zijn er nog talloze educatieve middelen om je kind mee te helpen. Hieronder schrijf ik er nog een aantal onder elkaar. 

Een aantal educatieve speelgoed middelen voor je kind. 

  • Tangle Toys. Dit zijn verschillende soorten, kleuren en maten speelgoed die een oneindige vorm hebben waar kinderen lekker oneindig mee kunnen spelen. De speeltjes hebben vaak een spiraal achtige vorm of andere kronkel vormen. Dit speelgoed is vooral goed voor kinderen die concentratieproblemen hebben, ADHD, ADD, Autisme of andere concentratiestoornissen hebben. Het helpt je kind ook de hand- oog coördinatie en motoriek te verbeteren. 

  • Verzwaringsdeken. Dit is een deken die een bepaald gewicht heeft. Dit deken is speciaal ontworpen voor mensen die moeite hebben met slapen doordat ze overdag veel stress of andere bezigheden hebben die hun een slaapprobleem geven. Het deken zorgt voor druk op het lichaam wat ontspanning biedt. Ook zorgt de ontspanning voor het activeren van serotonine, wat zorgt voor een geluksgevoel. 

  • Wiebelkussen. Dit is een kussen gemaakt van flexibel rubber. Het is gevuld met lucht en heeft een ronde vorm. Wanneer je het lastig vind om stil te zitten kun je op dit kussen wiebelen want weer voor een betere concentratie werkt.