OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

MCI kan de levensduur van materialen voorspelllen

MCI ondersteunt bedrijven bij schadegevallen. Ze proberen de oorzaak te achterhalen door testen uit te voeren op de gebruikte materialen. Daarvoor gebruiken ze verschillende methodes waaronder NDO onderzoek en destructief onderzoek.

Wat is destructief onderzoek

In de materiaalkunde is destructief onderzoek het testen van het faalmoment van een materiaal. Zoals de term aangeeft, kan het materiaal na testen niet meer gebruikt worden. In vergelijking met niet-destructieve tests of NDO onderzoek zijn destructieve tests eenvoudig uit te voeren. Destructief onderzoek kan informatie opleveren over de eigenschappen van het materiaal dat wordt getest voor toekomstig gebruik. Mic gebruikt deze tests om de mechanische eigenschappen van materialen die in de industrie gebruikt worden te testen. De materialen van de testen moeten aan bepaalde parameters voldoen om als bruikbaar voor een bepaalde toepassing te worden goedgekeurd.

Welke testen worden als destructief testen beschouwd

  • de uiterste treksterkte van een materiaal
  • het meten van de breukspanning
  • het testen van de hardheid van een materiaal
  • de impacttest
  • de “vermoeidheidstest” (denk aan metaalmoeheid)

Wat is NDO onderzoek

NDO onderzoek is een test- en analysetechniek die in de industrie wordt gebruikt om te beoordelen of er verschillen in kenmerken of las-defecten en discontinuïteiten in de eigenschappen van materialen te vinden zijn. Onderdelen, constructies of systemen worden getest zonder dat de installatie of de onderdelen ervan beschadigd worden. NDO onderzoek wordt ook wel niet-destructief onderzoek (NDO), genoemd. Sommige van de gebruikte methodes kunnen de levensduur van materialen bepalen.

Een voorbeeld van een NDO onderzoek

In de materiaalkunde worden thermische en infrarood testen toegepast. Bij of thermografie worden sensoren gebruikt om de golflengte te bepalen van het infrarood licht dat door het oppervlak van een object wordt uitgestraald en dat kan worden gebruikt om de toestand ervan te beoordelen.

https://www.m-c-i.nl/

Gerelateerde artikelen

Ongedierte zal altijd bestreden moeten worden

Een optimale bescherming voor een langere levensduur

Makelaar in Den Haag voor een huurwoning