OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Ontwerpen van metalen constructies

Als er een brug of een gebouw moet worden ontworpen, dan is onder andere de sterkte van groot belang. Het mag niet zo zijn dat een brug na een kort gebruik in elkaar stort. Toch gebeurt dat wel eens, maar dan is het leed vaak niet te overzien. U moet er ook niet aan denken dat wanneer uw een appartement huurt of koopt niet meer gebruikt mag worden, omdat er scheuren inkomen. Daarom moet vooraf aan de bouw goede berekeningen worden gemaakt. Een ingenieur die een brug of gebouw berekent, zal rekening moeten houden met de mechanische, chemische, thermische en elektrische eigenschappen.

De mechanische eigenschappen

Bij de berekeningen die uitgevoerd worden bij bijvoorbeeld een brug spelen de mechanische eigenschappen van het materiaal een belangrijke rol. Om bepaalde constructies op een veilige manier te kunnen gebruiken, spelen vooral de mechanische eigenschappen een belangrijke rol. Daarbij kunt u bij een metaal denken aan de treksterkte, brosheid en taaiheid, elasticiteit, druk- en buigsterkte en de hardheid en soortelijk gewicht.

Het berekenen van een constructie

De ingenieur die een berekeningen voor een brug maakt, heeft met veel verschillende zaken rekening te houden. De berekeningen zijn vaak heel moeilijk. De stalen verbindingen moeten aan bepaalde eisen voldoen. De stalen verbindingen moeten allemaal afzonderlijk berekend worden. Tegenwoordig heeft men daar een programma voor waar een ingenieur ook graag gebruik van maakt. Dat is het “Struct4U” programma.

Het struct4U programma

Met het struct4U programma is het mogelijk om berekeningen uit te voeren en vervolgens uit te draaien. Wanneer u de software van het programma eenmalig op de computer heeft geïnstalleerd, dan zal het uit zichzelf updaten. Daarvoor moet u wel de toestemming hebben gegeven. De interface van het programma is modern en eenvoudig in gebruik. Een ingenieur die al jaren meedraait, zal het programma binnen een paar minuten onder de knie hebben. Voor die personen die er nog problemen mee hebben, is er een speciale video handleiding.

https://www.struct4u.com/