OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping geeft je in elk weer een plek om van je tuin te genieten. Een tuinhuis op maat kan je door een vakman helemaal naar jouw wensen laten bouwen. Zodra het huisje er staat, kan je het voor duizend en één dingen gebruiken. Lees hier wat de voordelen van een huisje, schuur of blokhut op maat zijn.

Hoe ziet een tuinhuis met overkapping eruit

Deze huisjes worden bijna altijd van hout gemaakt. Dat materiaal is makkelijk te bewerken, ziet er mooi uit, en is stevig. Een tuinhuis op maat wordt gebouwd van een skelet van zware balken, afgedekt met wanden en een waterdicht dak. Het huisje wordt geïmpregneerd, gelakt of gebeitst tegen het vocht in de tuin. Sommige houtsoorten zoals douglas en hardhout zijn van zichzelf beschermd tegen vocht, en houden het heel lang vol.

Een tuinhuisje heeft een afgesloten ruimte waar je ook bij heftige regen en storm goed zit, maar ook een overkapping die ideaal is bij beter weer.

Hoe gebruik je je tuinhuis met overkapping

In een blokhut op maat kan je zelf zitten, werken, ontspannen of een dutje doen. Het is ook een prima logeerruimte, kluskamer of speelkamer voor je kinderen. In een schuur op maat met vensters kan je in de winter ook gevoelige potplanten stallen. En onder de overkapping kan je eten, kletsen, een feestje houden. Of gewoon je fietsen, tuinspullen en bouwmateriaal stallen. Daar is het beschermd tegen weer en wind.

Een schuur op maat heeft precies de bouw en het formaat waar jij de voorkeur aan geeft. Daardoor kan je hem precies voor jouw doeleinden. Wat die ook zijn: met een tuinhuis met overkapping krijg je er een flexibel en aantrekkelijk nieuw gebouwtje in je tuin bij. Zodat je meer kunt genieten van het buiten zijn – weer of geen weer.

https://www.frieshoutbouw.nl/site/