OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Waarom goedkoop duurkoop is wanneer je voor laserontharen kiest

Een tijdje geleden werd ik benaderd door een man met een vervelend huidprobleem. Hij bleek last te hebben van ingroeiende haren in de schaam- en bilstreek. Dit belemmerde hem in één van zijn hobby’s: wielrennen. Maak je een voorstelling van hoe dat voelt als je 75 kilometer fietst, waarbij je huid schrijnt en brandt.

Deze man was inmiddels al 15 (!!) keer behandeld met IPL om het probleem te verhelpen. Een flink bedrag (na 15 betaalde behandelingen) en een illusie armer, besloot hij onze praktijk te benaderen. Zijn haren waren donkerblond, niet het beste uitgangspunt voor een laserbehandeling. In overleg besloten we een tweetal proefbehandelingen te doen om daarna te kijken of en wat er zou verbeteren.

Omdat de meeste haren niet dik en niet sterk gepigmenteerd waren, kon ik als behandelaar niet anders kiezen dan dan voor de SHR methode: daarbij schakelen we zoveel mogelijk de haarvaatjes uit die de kiemcellen (waaruit nieuwe haren groeien) van voedingsstoffen voorzien. De donkerdere haren hebben we behandeld.

Na twee proefbehandelingen en kritisch vergelijken van foto’s, kwamen we samen tot de conclusie dat er een duidelijk verschil zichtbaar was met de niet behandelde zijde. Inmiddels is deze cliënt een aantal behandelingen verder en oefent zijn hobby weer probleemloos uit. En hij benadrukt dat hij het nog steeds hoe zonde bij het vindt dat hij niet eerder wat meer kilometers heeft gereden om de juiste therapeut te vinden.

De moraal van dit verhaal: nee, wonderen verrichten kan ik ook als huidtherapeut niet. Wel kan ik mijn jarenlange ervaring met allerlei soorten lasers toepassen. Rekening houdend met alle belangrijke aspecten die hiermee samenhangen. Wil je na het lezen van deze blog een vrijblijvend consult en proefshot? In onze vestigingen Amsterdam-IJburg en Soest (vlakbij centrum van Amersfoort) ben je van harte welkom. Online inplannen kan HIER

https://helemaalhuid.nl/