OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Wat je moet weten over guirlandes

Guirlandes zijn een leuke toevoeging voor als jij je huis gaat versieren tijdens de kerstdagen. Je kan guirlandes op veel verschillende manieren gebruiken. Er zijn diverse manieren om guirlandes goed tot recht te laten komen in jouw woonkamer, op het kantoor of andere plekken. Alles daarover lees je in deze blog!

Wat zijn guirlandes

‘Guirlandes’, veel mensen hebben misschien nog nooit van dit woord gehoord. In Nederland kent een guirlande ook een andere benaming namelijk: ‘festoen’ en wordt dus gebruikt als kerstversiering. De guirlandes worden gemaakt van fruit, bladeren en bloemen. Dit wordt allemaal samengevoegd en gemaakt tot 1 slinger. De slinger kan opgehangen worden aan de hand van linten. Een guirlande was een typisch versieringselement van oude klassieke tempels en het was een herinnering aan het offeren van stieren in deze tempels. Schedels van stieren werden vaak samen afgebeeld met guirlandes.

Guirlandes tijdens de kerstdagen

Guirlandes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken tijdens de feestdagen. Het komt veel terug in de vorm van kerstversiering. Het is dus decoratie gemaakt van bladeren, takken, dennen en stukken fruit, versierd met leuke kerstballen, lampjes en letters met daarop kerstwensen. Guirlandes krijgen vaak een mooie plek aan gevels, in binnenruimtes of in winkelstraten. Daar is deze soort kerstverlichting erg geschikt voor. Tegenwoordig worden de guirlandes ook vaak gebruikt voor aan het plafond, bij de openhaard of aan deuren.

Verschillende soorten guirlandes

Guirlandes kan je tegenkomen in verschillende soorten. Je kan bijvoorbeeld verschillende takken of andere soorten nep fruit toepassen in de guirlandes. Je kan ze ook tegenkomen in verschillende vormen. Je hebt guirlandes die op een horizontale manier zijn gemaakt, maar ze zijn er ook op de verticale manier. Je zou ze ook zelf kunnen maken om je eigen draai te geven aan een guirlande. Zo kan je hem helemaal maken hoe je hem zelf wilt. Erg leuk voor als je een beetje creatief wilt zijn!