OBS Beukenlaan
Image default
Sport

Aan de oppervlakte

Het weekend staat in het teken van vissen. Met twee vismaten wordt de waterkant opgezocht in een kleine recreatieplas. Deze plas heeft veel kleinere karper tot een pond of 12 met enkele uitschieters tot in de 20 pond. Hartstikke leuk water met af en toe heel veel actie. Met een bbq en biertje wordt het verder genot versterkt. Bij aankomst aan het water blijkt dat het geheel vrij is, wat uniek is voor dit water. We strijken uiteindelijk neer op de windkant van het water. Door het relatief ondiepe water is de karper hier zeker windgevoelig. 

Aan het oppervlakte blijkt de karper hier dan ook rijker aanwezig dan aan de andere kanten van het water. Snel worden de lijnen in het water geworpen en wordt er voer gestrooid. Helaas blijken de eerste uren tegen de verwachting in geen vis op te leveren. Wat wel opvalt is de aanwezigheid van witvis aan de oppervlakte. Als scholen dolfijnen komen ze steeds happend aan de oppervlakte met vele tegelijk. Voor een meter of 10 volgen ze dit gedrag om dan weer weg te zakken. Verschillende scholen doen dit keer op keer. Na een uurtje blijkt ook de karper steeds meer aan de oppervlakte te azen, waarna pas het kwartje valt. Er is namelijk een explosie van ontpopte insecten aan het wateroppervlakte. De vissen maken blijkbaar dankbaar gebruik van dit moment om al happend het wateroppervlakte af te romen. 

Snel worden er 3 hengels ingedraaid met de vismolen en wordt voorzien van een zig-rig. Met een kleine zig-bug wordt uit de tacklebox gehaald en tot vlak onder het wateroppervlakte aangeboden. En al snel blijkt dit de juiste techniek, want binnen een half uur liggen alle hengels op de kant. Ook de tweede serie blijkt al snel een feit. Zo blijkt weer dat het inspelen op de situatie vaak veel beter is dan het afwachten op een voerstek totdat deze gevonden wordt. 

https://www.sportvisgigant.nl/