OBS Beukenlaan
Image default
Sport

Medisch horloge met ECG sensor

De Withings ScanWatch heeft twee belangrijke functies die hem heel anders maken dan de meeste fitnesstrackers op de markt. De eerste is stijl – dit is een slimme, gestroomlijnde fitnesstracker voor gebruikers die meer willen weten over hun welzijn zonder een stevige smartwatch of rubberen activiteitenband om te doen.

De tweede is de ECG-monitor, waarmee u snel uw hartslag kunt controleren op ongebruikelijke patronen die een teken kunnen zijn van een onderliggende gezondheidstoestand. De ScanWatch controleert ook uw hartslag gedurende de dag en waarschuwt u als hij een onregelmatige hartslag detecteert. Er is een pulsoximeter om de zuurstofverzadiging in het bloed (SpO2) te meten om slaapapneu te helpen identificeren.

De ScanWatch kopen biedt het volgen van oefeningen voor verschillende soorten training (zowel binnen als buiten), maar hoewel er geen gps is, tenzij het horloge meelift met uw telefoon. De HealthMate-app kan ook niet rechtstreeks met Strava worden verbonden; u kunt trainingen toevoegen, maar alleen als u dit handmatig doet. Er zijn ook niet veel smartwatch-functies, met muziek, NFC-betalingen en downloadbare apps allemaal opvallend afwezig.

Withings ScanWatch (afbeelding tegoed: toekomst)
Hartaandoeningen zijn ’s werelds belangrijkste doodsoorzaak en het risico neemt toe naarmate u ouder wordt, waarbij 50-plussers het meest vatbaar zijn. We vermoeden dat mensen in deze leeftijdscategorie ook meer geneigd zijn om het slimme, tijdloze ontwerp en de zorgvuldig ontworpen interface van de ScanWatch te waarderen en niet afgeschrikt te worden door de nogal hoge vraagprijs.

Als u echter jong bent en over het algemeen in goede gezondheid verkeert, kan een horloge met meer speciale trainingsfuncties u wellicht beter van dienst zijn. De Garmin Vivoactive 4S geconfigureerd met een ‘analoge’ wijzerplaat zou een geweldig alternatief zijn.

https://www.sporthorloge365.nl/