OBS Beukenlaan
Image default
Sport

Waarom voeding belangrijker is dan sport

Het probleem waar helaas een groot aantal Nederlanders tegen aan lopen is het feit dat ze overgewicht hebben, of ontevreden zijn met hun lichaam. Door deze oorzaak zijn veel mensen op zoek naar een manier om van de kilo’s af te komen. Dit is niet altijd even makkelijk. Veel mensen leven met het idee dat sporten er voor zorgt dat de kilo’s er vanzelf wel van af gaan, maar dit is helaas niet helemaal waar. Door middel van sporten ben je wel calorieën aan het verbranden, maar als je hier tegenover nog steeds te veel calorieën consumeert, zal het sporten er niet voor zorgen dat je de kilo’s kwijt raakt. Dus met alleen een potje padel kom je er helaas niet. Wij leggen je uit waarom voeding wel degelijk een rol speelt.

Calorieën

Voeding speelt 70% een rol en sport maar 30%. Dat wil dus zeggen dat je alleen door te sporten, maar wel slecht eten niet zult afvallen. Je zult wel spieren opbouwen, maar je zult niet per definitie afvallen. Je kan wel door middel van beter eten afvallen. Hiermee wordt dus aangeduid dat je de juiste voeding nodig hebt bij het sporten, maar je niet de sport nodig hebt bij de juiste voeding. Door goed te eten en daarbij ook nog eens te sporten, zal het proces wel versneld worden. 

Het is juist de bedoeling dat je de calorieën gaat beperken. Ben je bijvoorbeeld te lui om te gaan sporten, dan hoeft dat niet in de weg te staan van jouw afvalproces. Want met alleen voeding kom je er dus ook. Sporten helpt voor de verbranding van calorieën en zal voor spieropbouw zorgen. Besluit om je veel te gaan sporten dan kan het ook zijn dat je in vet wel afvalt, maar dat je spiermassa toeneemt. Spiermassa is namelijk zwaarder dan vetmassa. Naast het feit dat je je waarschijnlijk beter in je vel voelt wanneer je wat kilo’s kwijtraakt, heeft het natuurlijk ook een meerwaarde voor je gezondheid. Bij overgewicht kunnen een heleboel vervelende bijkomstigheden kijken. Zorg daarom dat je zo gezond mogelijk probeert te leven.

 

 

https://www.allesoverpadel.nl/de-world-padel-tour/