OBS Beukenlaan
Image default
Sport

Personal trainer worden? Wat moet je doen?

De baan personal trainer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om niet meer lid te worden van een vereniging, maar een abonnement te nemen voor de sportschool. De reden dat personal trainer worden zo populair is geworden, komt omdat veel mensen niet goed weten wat ze moeten doen om hun doelen te bereiken. Vroeger was personal trainer zijn vooral voor rijke mensen, maar dat is de afgelopen ook anders geworden steeds meer mensen worden lid bij een sportschool of sportorganisatie voor lessen. Met je passie voor sporten en bewegen wil jij misschien ook wel personal trainer worden, wat moet je daar nu voor doen? Deze vraag wordt hieronder beantwoord.

Waarom personal trainer zijn?

Je bent als personal trainer de hele dag bezig met je passie, sport. Hoe leuk is het om mensen te helpen met sporten en ondertussen daarvoor betaald te krijgen. Een tip volgens veel loopbaancoaches is om je baan te zien als je hobby. Nou dan is dit perfect zou je zeggen. Naast je passie is er ook genoeg vraag naar personal trainers door de enorme populariteit van fitness. Voor de rest kan je ook genoeg verdienen als personal trainer en kom je ook veel nieuwe mensen tegen en maak je genoeg contact. Dus vind je sporten leuk, en je vind het leuk om met mensen bezig te zijn dan is personal trainer zijn iets voor jou. Nu is de vraag wat moet je doen om een personal trainer te worden, dat lees je verder.

Opleidingen nodig?

Om personal trainer te worden heb je officieel geen opleiding nodig. Je kan voor je zelf beginnen en je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zonder opleiding of papiertje dit werk gaan doen wordt sterk afgeraden. Als personal trainer ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je klanten. Door slecht advies te geven kan je zorgen voor gezondheidsproblemen bij je klanten. Het advies is om een opleiding personal training te volgen. Er zijn verschillende opleidingen die je kan volgen. Deze studies of ook wel cursussen duren niet zo lang, vaak zijn deze binnen een half jaar of jaar wel afgerond. Een advies is om Fitnesstrainer A (EREPS level 3) sowieso te volgen. Hier krijg je veel basis informatie en wordt je al aardig op weg geholpen om een goede personal trainer te worden. Als je deze opleiding hebt gedaan kan je er ook voor kiezen om verder te studeren en je verder te specialiseren.

Opleiding afgerond? Wat nu?

Als je een opleiding hebt afgerond en je bent klaar voor het echte werk dan heb je nog een keuze te maken. Zo kan je voor kiezen om in loondienst te gaan, maar kan je ook voor kiezen om eigen baas te worden. Voordeel bij loondienst is dat je meer zekerheid hebt, maar met eigen baas heb je meer vrijheid en kan je waarschijnlijk ook meer verdienen. Om je te onderscheiden van andere personal trainers kan je ervoor kiezen je verder te specialiseren, denk bijvoorbeeld aan vechtsport training of een bootcamp geven. Door je te onderscheiden ben je interessanter voor een werkgever, maar ook als eigen bedrijf om klanten te binden. Naast specialiseren is aan de competenties werken ook goed. Je moet als personal trainer sociaal zijn, creatief zijn, uitstraling hebben en enthousiasme uitstralen.