OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over een stroomstoring

We gebruiken allemaal stroom voor allerlei soorten zaken. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld de was te doen, televisie te kijken, koffie te zetten, thee te zetten,  te koken en nog veel meer. Bij al dit stroomgebruik krijgen mensen soms wel problemen zoals stroomstoringen. Stroomstoringen zijn erg vervelend en nadelig. Als je last hebt van een stroomstoring dan kan je geen gebruik maken van de stroom. Als je geen gebruik kunt maken van de stroom dan vallen je dagelijkse bezigheden en verantwoordelijkheden weg. Je kunt bijvoorbeeld niet koken en niet de was doen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je een stroomstoring kan voorkomen en verhelpen. 

Zo voorkom je een stroomstoring 

Een stroomstoring is niet helemaal te voorkomen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans op een stroomstoring te verminderen. Als eerst is het belangrijk dat je let op overbelasting. Zorg dat je niet te veel apparaten tegelijk gebruikt die op een groep zijn aangesloten. Dit kan zorgen voor kortsluiting. Het is ook goed om je apparaten regelmatig te controleren op kabelschade. En als je een aanschaft koop er dan een met een CE-label. Een apparaat met een CE-label voldoet aan de minimale eisen voor elektriciteitskabels. 

Wat je moet doen als je een stroomstoring hebt

Als je een stroomstoring hebt dan is het belangrijk dat je eerst bij de buren langsgaat om te kijken of ze er ook last van hebben. Als dit het geval is dan is er een lokale storing. Bij een lokale storing moet je het landelijke storingsnummer bellen. Zo kan je informatie verkrijgen en een melding doen van de storing. Als de buren geen last hebben van de storing dan zit de storing bij jou thuis. Als de storing bij jou thuis s dan moet je het zelf oplossen, je kan ook een elektricien inschakelen.