OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van het Brabantse Tilburg

Tilburg is een super gezellige en sfeervolle stad met een verrassend leuk aanbod aan restaurants, bars en cafés. Ook heeft de stad vele gezellige en authentieke panden. Maar hoe deze leuke stad zijn oorsprong gevonden? Vind jij het wellicht leuk om je te verdiepen in deze gezellige stad in Noord-Brabant? Of ben je van plan om deze stad in het zuiden van het land eens te gaan bezoeken? Dan is het altijd fijn en leuk om wat te weten te komen over deze plek. Hieronder staat een korte geschiedenis beschreven van de stad Tilburg!

Hoe is het ontstaan?

Tilburg is ooit ontwikkeld door opeenvolgende schapenteelt in de 17e eeuw en later door de textiel- en wolindustrie. Toen de industrie aan het eind van de 20e eeuw naar lagelonenlanden verhuisde, viel de stad uit elkaar. Net als elke andere oude industriestad, denk aan Bilbao, Liverpool, Berlijn en het nabij gelegen Eindhoven, moest Tilburg zichzelf opnieuw uitvinden. De stad Tilburg is al duizenden jaren oud, maar stadsrechten kreeg Tilburg pas in 1809. Tilburg is altijd een industriestad geweest. De stad was oorspronkelijk een van de grondleggers in de wolindustrie, wat in relatie stond met de schapenteelt. Daarom zie je nog veel oude fabrieksgebouwen in de stad, nu met nieuwe functies. Als je door de stad fietst, kom je ook herenhuizen tegen waar vroeger fabrieksbazen woonden. Na de terugtrekking van de textielindustrie werd deze vervangen door andere industrieën, waaronder de reparatie van locomotieven achter het station, wat nu Spoorzone wordt genoemd. Inmiddels is het ook een grote studentenstad geworden.

Hoe is het hier nu?

Zoals eerder gezegd is Tilburg nu een van de meest populaire studentensteden van Nederland. Tilburg University is dan ook een goed aangeschreven universiteit in deze stad. Verder is deze stad ook erg populair door zijn vele gezellige straatjes met lokale winkels en boetiekjes. Je kunt Tilburg ook ontdekken net buiten het stadscentrum. Hier kun je nog veel oude kenmerken van vroeger tegenkomen. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje achter het station. Hier kun je de Spoorzone vinden. Hier werden vroeger treinen gebouwd en onderhouden en het is nu een plek waar je lekker kunt genieten bij verschillende horecagelegenheden. Of bezoek het park Moerenburg of het Stadspark! Of wellicht vind je het wel leuk om met een auto te gaan touren door de omgeving van Tilburg en door nabijgelegen dorpen of steden. Check dan zeker eens voor rijles Tilburg. Met rijles Tilburg kun jij nog veel meer zien van de stad dan lopend! Er is tevens een groot aanbod aan rijles Tilburg

https://rijschoolintilburg.nl/