OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Echofoto’s laten maken bij echopraktijk Liva

Het maken van pretecho’s

U kunt wanneer u zwanger bent een pretecho laten maken. Ook een medische echo kan worden gemaakt. Bij een niet medische echo wordt bedoeld dat er wel een professionele echo wordt gemaakt, maar die u voor het plezier laat maken. Dit noemen we een pretecho. Bij een pretecho wordt er niet gezocht naar afwijkingen bij een baby, daar is een medische echo voor bedoeld. Bij het maken van een pretecho kunt u uw kindje bewonderen en krijgt u uitleg over dat wat u ziet.

Het werk van de echo pedist of verloskundige

Bij een pretecho krijgt u beelden van uw ongeboren baby te zien. Het is de echo pedist of verloskundige die uitgebreid de tijd zal nemen waarbij u uw baby kunt bewonderen. Wanneer uw baby goed ligt, kan er een foto worden gemaakt. Een pretecho laten maken, zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen, waarbij u de genomen foto’s of film mee naar huis kunt nemen.

De soorten pretecho Leiderdorp

Er zijn meerdere soorten pretecho’s. U kunt, als u de pretecho’s wilt laten maken, kiezen uit 2D-, 3D- en 4D echo’s. Woont u in Leiderdorp of in de omgeving daarvan, dan kunt u een pretecho Leiderdorp laten maken. Bij het maken van een 2D- pretecho is uw baby goed zichtbaar in zwart- witbeelden. U ziet hierbij geen diepte, maar een dwarsdoorsnede. De twintig weken echo is in zwart-wit waarvan u de foto’s meekrijgt. Een 3D-pretecho wordt uit meerdere beelden samengesteld. U ziet daardoor diepte waardoor uw baby nog duidelijker te zien is, dan bij een 2D-pretecho. Bij een 4D-pretecho is nog meer te zien van uw baby. U ziet bewegende 3D-beelden in kleur. U kunt uw baby zien gapen of duimen. Ook hiervan kunt u foto’s meekrijgen.

De standaard echo’s

U krijgt, als u hiervan gebruik wilt maken, standaard twee echo’s. Dat is tussen de 8 en 12 weken en de twintig-weken-echo. Deze echo’s worden door de zorgverzekeraar vergoed. Als het nodig is, dan kunt u nog een extra echo krijgen. Het kan bijvoorbeeld een liggingsecho zijn bij de 36 weken. Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor er nog een echo gemaakt moet worden.

https://www.echopraktijkliva.nl/echo/