OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Een logo op bedrijfskleding drukken? Welke grootte?

In veel verschillende beroepen is er bedrijfskleding nodig. Dit is kleding die voor verschillende werkzaamheden moet zorgen voor bescherming en het moet zorgen voor de professionele uitstraling van het bedrijf. Het materiaal, de kleur en de maten van de kleding zijn natuurlijk belangrijk. Als deze onderdelen niet in orde zijn zal de werknemer last hebben bij het werk en zorgt het niet voor een mooie uitstraling. Het terug laten komen van het logo op de werkkleding is daarbij ook belangrijk. Dit om het bedrijf te promoten en om professioneel over te komen.

Bent u van plan om bedrijfskleding aan te schaffen? Dan is het goed om te vragen hoe groot het logo moet zijn, waar het logo het best terug kan komen en op welke manier u het laat drukken. Dit zijn de onderdelen die verder in de blog terugkomen.

Hoe groot moet het logo zijn

Om als bedrijf professioneel over te komen is het belangrijk dat het logo op de beroepskleding mooi terugkomt. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar hoe groot u het logo laat terugkomen. Een heel groot logo op het kledingstuk laat natuurlijk duidelijk zien voor welk bedrijf u werkt, maar over het algemeen komt het niet professioneel over. Een klein logo is vaak stijlvoller, maar is soms niet goed duidelijk als promotie. Het is daarom belangrijk om daar een middenweg in te vinden.

Daarbij komt ook kijken dat de Belastingdienst de kleding als werkkleding moet definiëren. Dit om te zorgen dat de kleding belasting aftrekbaar is en dus niet wordt doorbelast aan de medewerkers. Het definiëren doen zij door te kijken naar of het geschikt is voor bijna alleen het werk en of er een duidelijk zichtbaar bedrijfslogo is te zien. Er wordt aangegeven dat het logo minimaal 70cm² groot moet zijn.  

Waar moet het logo komen

Als de grootte van het logo is bepaald, is het natuurlijk ook belangrijk om de plaats van het logo te bepalen. Waar gaat u nu het logo laten terugkomen. Op de borst, op de buik, op de rug op de arm. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar niet elke mogelijkheid is even mooi en handig. Om een logo duidelijk terug te laten komen is het handig om het logo of op de borst of op de rug te laten terugkomen. De meeste bedrijven kiezen ervoor om het logo op de borst te plaatsen en de website op de rug. Zo heeft een bedrijf op beide kanten exposure en dit kan daarbij ook nog zeer stijlvol zijn. Het stijlvol zijn ligt ook aan hoe het logo wordt gedrukt.

De manier van drukken

De kwaliteit van het drukken van het logo is belangrijk. Het is daarom belangrijk om als bedrijf goed te kijken naar welke aanbieder u gaat. Elke partij heeft zo zijn eigen drukmethodes, de ene wat beter dan de andere. U kunt er daarbij ook voor kiezen om de logo’s terug te laten komen in borduurvorm. Dit is een manier van drukken waar het logo lang goed blijft en wat een mooie uitstraling met zich mee kan brengen. Een partij die naast het bedrukken ook voor borduren kan zorgen is Hurricane. Deze partij kan uw logo op vele verschillende kledingstukken laten terugkomen. Denk aan jassen, truien, polo’s, broeken en petjes.