OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Waarom een CE normering, risicobeoordeling en CE keurmerk aanvragen?

Een CE normering en CE keurmerk aanvragen of een risicobeoordeling opstellen is bij bepaalde producten die verhandeld worden binnen de EU een vereiste veiligheidseis. Het zijn ingewikkelde en tijdrovende klussen waar veel kennis en ervaring voor nodig is.

Laat het daarom uitbesteden aan HMPA. Zij bieden begeleiding op maat aan bij het indienen van een aanvraag voor het CE keurmerk.

Het aanvragen van een CE keurmerk door HMPA

  • Altijd up-to-date kennis over allerlei branches en jarenlange ervaring
  • Specialist in CE-markering
  • Werkzaam door heel Nederland
  • Heldere rapportages
  • Geen kans op een boete of vervolging
  • Producten en/of machines voldoen aan de wet en regelgeving
  • HMPA brengt risico’s in kaart en komen met praktische oplossingen
  • Uitvoering op basis van de normen NEN-EN-ISO 12100
  • Voor de meest uiteenlopende bedrijven

CE keurmerk aanvragen

Wat is eigenlijk een CE keuring? Een CE keurmerk staat officieel bekend als een CE-markering. Veel bedrijven noemen het echter een CE keurmerk. Kort samengevat bevordert een CE-markering vrije handel binnen de Europese lidstaten en verhoogt het de veiligheid bij het gebruik van de producten.

Conformité Européenne

CE is de afkorting van de Franse woorden Conformité Européenne. In het Nederlands betekent dit: in overeenstemming met de Europese richtlijnen. Een product met een CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de eisen, zoals door de EU opgesteld in de Nieuwe Aanpak Richtlijnen. Dat zijn de geldende regels binnen de EER, de Europese Economische Ruimte.

Als een product niet aan de wettelijke eisen volstaat dan mag het niet op de Europese markt verkocht worden.

CE keuring

HMPA helpt bij het aanvragen van een CE keurmerk. Ze zoeken uit welke machines of producten in aanmerking komen. Tevens maken ze de werkzaamheden overzichtelijk die uitgevoerd moeten worden voor de CE verklaring. Ook stellen ze de vereisten voor de documentatie van machines of producten vast.

Risicobeoordeling

Een risicobeoordeling is onderdeel van de CE keuring. Welke risico’s zijn verbonden aan de producten of machines? Met een risicobeoordeling waarborgen werknemers de veiligheid van hun personeel. In de door HMPA gehanteerde risicobeoordeling wordt op basis van de kans op en de ernst van een verwonding de grootte van een risico in beeld gebracht.

CE normering

De CE normering ofwel CE keuring is verplicht voor vele Europese bedrijven. Een afstandsbediening, een medisch hulpmiddel en een complexe installatie of machine horen allemaal een CE normering te hebben. Bedrijven zonder het keurmerk zijn in overtreding en lopen het risico op een boete of verdere vervolging.

HMPA Adres: Zuivelweg 1, 7251 LJ Vorden Telefoon: 0575-476610 Provincie: Gelderland

https://www.hmpa.nl/

Gerelateerde artikelen

Kopen of huren van een noodaggregaat

Bouwkundige keuring in Rotterdam laten doen?

Schoonmaakbedrijf en glazenwasser in Deventer