OBS Beukenlaan
Image default
Bedrijven

Wat is een adiabatische koeling?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een adiabatische koeling. Als je op zoek bent geweest naar een verkoelingsapparaat voor grote ruimtes (zoals bedrijfsruimtes) dan ben je dit woord vast wel tegengekomen op verschillende website. Maar wat is het eigenlijk? Een adiabatische koeling koelt de lucht door middel van water. Daarom wordt deze koeler ook wel een verdampingskoeling genoemd. Het apparaat heeft een ingebouwde waterpomp en tank die ervoor zorgen dat het koelmembraam altijd vochtig is. Het water wordt verdampt door de energie die nodig is hiervoor. Deze waterdamp zorgt er vervolgens weer voor dat de lucht koeler wordt. Ook de luchtvochtigheidsgraad heeft hier flink baat bij. Ideaal dus!

 

Een adiabatische koeling voor bedrijfsruimtes

Doordat dit koelsysteem gebruik maakt van water dat wordt verdampt om de lucht te koelen, is het ook nog eens erg duurzaam en goed voor het milieu. Dit in tegenstelling tot de traditionele airco’s die erg veel energie verbruiken om een ruimte te koelen. De mobiele adiabatische koeling heeft wieltjes en is op deze manier gemakkelijk en snel te verplaatsen tussen meerdere ruimtes. Vanwege de sterke ventilatoren is hij erg geschikt voor grote ruimtes. Denk hier bij bijvoorbeeld aan bedrijfsruimtes en productieruimtes. Ook grote open ruimtes kan de koeler gemakkelijk aan.

 

Werkt ook perfect in ruimtes met open ramen

Bij veel bedrijven is het noodzakelijk dat er altijd één of meerdere ramen open staan. De warme lucht heeft hier dus de hele dag kan om naar binnen te komen en de ruimte is dan erg snel opgewarmd. Zulke ruimtes zijn erg moeilijk om koel te houden. Dus zeker als er mensen werken in die ruimtes, is het noodzakelijk om goede werkomstandigheden te creeeren en te zorgen dat de ruimte koel blijft. Door de krachtige venitalot van de adiabatische koeling kan deze een ruimte met open ramen perfect aan. Wil je eerst een keer zo’n ventilator proberen alvorens je hem koopt? Geen probleem, op veel plekken kan je een adiabatische koeling ook huren. Zo zie je meteen of het iets is voor jouw onderneming.

https://duravert-portacool.com/adiabatische-koeling/