OBS Beukenlaan
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is tunen?

Er zijn veel manieren waarop je je auto meer vermogen kunt geven of alleen beter kunt laten uit zien. Er is dan ook een hele sub cultuur binnen autofans om hun auto’s op te voeren. Maar hoe kun je je auto opvoeren? En wat is het doel van het opvoeren van je auto? In deze blog zullen wij enkele van deze punten aanspreken dus als je geïnteresseerd bent lees dan vooral verder.

Chiptuning

Chiptuning ook wel Ecu tuning genoemd is het tunen van je auto door de boordcomputer software van je auto aan te passen. Deze boordcomputer regelt alle vitale processen van de auto. Door de software aan te passen die deze processen aansturen. Chiptuning is een populaire keuze aangezien je zonder veel moeite je auto meer vermogen kunt geven of hem zuiniger maken. Dit komt omdat de boordcomputer de motor niet maximaal belast. Dit wordt meestal gedaan om mogelijke schade aan de motor te voorkomen. Het voordeel van chiptuning is dat veel verschillende garages tegenwoordig het voordelig aanbieden en dat het meestal snel gepiept is. Zo kun je bij Chiptuning Tilburg voordelig je auto laten tunen en ben je aan het einde van de middag alweer op de weg.

Tunen van het uiterlijk

Tunen gaat verder dan onder de motorkap, er bestaan hele communities die om het uiterlijk van autos gaan. Er zijn veel verschillende manieren waarop het uiterlijk van een auto een verschil kan maken voor het vermogen. Zo kun je door het plaatsen van een spoiler je wegligging verbeteren. Ook zijn er bodykits dit zijn vervangingen voor de bestaande bumpers die ook voor betere aerodynamica zorgen. Verder zijn er mensen die zo groot mogelijk geluidsinstallaties in hun auto’s plaatsen en proberen ze zo hard mogelijk te maken.

Onderdelen tuning

Een andere mogelijkheid voor het opvoeren van je autos is door de onderdelen te vervangen door hogere kwaliteit onderdelen. Vaak kiezen mensen voor een nieuwe uitlaat omdat het je auto direct beter laat klinken.

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-tilburg/