OBS Beukenlaan
Image default
Aanbiedingen

Airconditioning: het juiste gebruik van airconditioning is erg belangrijk

Airconditioning is een grote hulp in ons dagelijks leven. Het houdt ons vooral cool in de zomer. Maar dit voordeel heeft ook enkele nadelen waarvan we moeten weten. Een van deze is luchtzuivering die nodig is om onze indoor luchtreiniger veiliger voor ons te maken.

Het belang van luchtzuivering

Luchtzuivering is het proces van het filteren van ongewenste onzuiverheden van binnentemperatuur en vochtigheid. Een airconditioningseenheid werkt met behulp van een ventilator die de juiste of gelijkmatige verdeling van de koele of verwarmde lucht door de kamer zorgt. Kortom, een AC-eenheid is gericht op het leveren van troost aan de bewoners van een gebied en helpt dus bij het verlichten van hun ademhalingskwesties. Maar dit comfort wordt geleverd met een prijs, omdat het de kamertemperatuur om fluctuerend maakt en daarom een gezondheidsrisico voor ons ademhalingssysteem vormt. Zo kan constante blootstelling aan hoge luchtvochtigheid astma en bronchitis verergeren.

Daarom, om onszelf en onze geliefden te beschermen tegen deze ademhalingskwesties, moeten we investeren in airconditioners en luchtkoelers. Dit zorgt ervoor dat onze airconditioners en luchtkoelers efficiënt werken en minimaal effect hebben op de luchtkwaliteit in ons gebouw. We kunnen dit bereiken met behulp van luchtzuiveringsmethoden. Er zijn veel soorten airconditioners en luchtkoelers die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn, maar niet allemaal even effectief zijn bij het zuiveren van de lucht.

HEPA-filters

Een luchtzuiveringssysteem gebruikt een HEPA-filtersysteem om deeltjes en kiem uit de lucht te verwijderen. HEPA staat voor het arresteren van hoog rendement en filtert de lucht om deze ongewenste deeltjes eruit te verwijderen. Het meest voorkomende HEPA-filter is de elektrostatische luchtfilter omdat het gemakkelijk te gebruiken, betrouwbaar en goedkoop is.

Vraag een specialist

Als u een airconditioning en verwarmingseenheid wilt kopen, zou het raadzaam zijn om advies te geven aan uw HVAC-systeemprofessional of dealer. Ze zullen u kunnen adviseren over welk type filters of zuiveraars het beste bij u past. Een goed luchtfilter zal in staat zijn om micro-organismen, luchtvirussen, bacteriën, rookdeeltjes en schimmelsporen te vangen.

Vochtigheidssensors 

Veel luchtfilters hebben ook een extra functie als een vochtigheidssensor. Dit is buitengewoon nuttig voor mensen met astma of andere ademhalingscondities zoals allergieën die vatbaar zijn voor allergieën. Deze luchtbevochtigers helpen ook om energie als een grotere thuiskoelkast te behouden. Er zijn veel soorten luchtfilters en airconditioners die vandaag zijn verkrijgbaar in de markt van HVAC tot grotere modellen zoals volharige luchtbevochtigers.

https://www.itecluchtreiniger.nl/