OBS Beukenlaan
Image default
Hobby en vrije tijd

Dartpijlen kopen via onze website

Hou je graag van een spelletje Dart? Koop dan online dartpijlen. Maar ga je voor het eerst dartpijlen kopen? Let dan wel op een aantal dingen voor het kopen van de juiste dartpijlen. HIeronder staan een aantal tips voor het kopen van de juist dartpijlen.

Wat is een dartpijl?

Dartpijlen bestaan uit 3 delen: De barrel, shaft en flight. De barrel is het belangrijkste deel van de pijl. Dit is waar je de pijl vasthoudt en waar ook het gewicht zit. De shaft is het deel tussen de barrel en de flight. Deze dient de flight vast te houden en bestaat bijna altijd uit nylon of aluminium. Daarna heb je de flight, dat is de vleugel op de pijl, dit zorg voor balans in de lucht. De pijl blijft hierdoor recht door de lucht vliegen. Voor het kiezen van de juiste dartpijlen heb je voor al deze drie onderdelen een tal van mogelijkheden, denk maar aan groot, klein, dik, dun, zwaar, licht enz.

Wat voor dartpijlen kun je dan kopen?

Welke dartpijlen je wilt aanschaffen licht aan veel dingen, bijvoorbeeld de manier waarop je gooit, hoeveel grip je wilt hebben of hoe grote dartpijlen je wilt hebben. Als het over de manier van gooien gaat is het gewicht van de dartpijlen belangrijk. Goo je met een boogje? Dan is het handig om een wat zwaardere pijl te kiezen. DOordat de pijl wat zwaarder is daalt deze sneller in de vlucht, dit zorgt voor een strakkere vlucht en minder pijlen die uit het bord vallen. GA je liever voor snelheid? Kies dan lichtere dartpijlen. Doordat je hard gooit heeft extra gewicht geen extra functie, met een lichtere dartpijlen blijft de pijl een strakke vlucht behouden. Ook ligt er aan hoe je dartpijlen in je hand hebt. Heb je snel last heeft van zweethanden zijn dartpijlen wat met wat meer grip voor jou een goede keus. Welke dartpijlen je ook gaat open, met nieuwe pijlen is het altijd een kwestie van oefenen en uitproberen, pas na een poosje weet je welke dartpijlen het meeste geschikt zijn voor jou.